Bundel De NieuwepsalmberijmingBESTEL DE BUNDEL:

Bestel de bundel met 30 nieuw berijmde psalmen. De psalmen in deze bundel zijn geschreven door de dichters Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Jan Boom en Arjen Vreugdenhil.

52 pagina's, paperback
ISBN: 9789023970392

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws stichting Dicht bij de Bijbel

Psalm 105 toegevoegd

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 105 afgerond en toegevoegd op de website Psalm 105 benadrukt de trouw van de HEER aan zijn verbond met Israël, de nakomelingen van Abraham en Jakob, en roept op om Hem te dienen. Lees meer »

Psalm 70 toegevoegd

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 70 afgerond en toegevoegd op de website We hebben hier te maken met een gebed in nood, dat uitsluitend bestaat uit een smeekbede. Dit is wat ongewoon, omdat we in de psalmen vaak ook verootmoediging, lofprijzing en aanbidding aantreffen. Lees meer »

Psalm 106 toegevoegd

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 106 afgerond en toegevoegd op de website Psalm 106 geeft het voorbeeld van schuld belijden na ontrouw en zonde. Tevens benadrukt de psalm dat de HEER ondanks onze zonden trouw blijft. Het gaat in dit lied om eenzijdige trouw tegenover de ontrouw van het volk. Lees meer »

Psalm 10 toegevoegd

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 10 afgerond en toegevoegd op de website Psalm 9 en Psalm 10 vormen een eenheid. In Psalm 10 vervolgt de dichter dat het ingrijpen nog uitblijft en dat de goddeloze, degene die God als wetgever niet erkent, daardoor moed vat en meent dat het God niet kan schelen w... Lees meer »

De eerste tien verzen van Psalm 119 staan online

De Nieuwe Psalmberijming heeft de eerste tien verzen Psalm 119 toegevoegd op de website Psalm 119 heeft als opvallende eigenschap dat er telkens acht opeenvolgende Bijbelverzen dezelfde beginletter hebben: eerst acht verzen die beginnen met 'alef', dan 8 die beginnen met 'beth', en zo het hele Hebre... Lees meer »

Psalm 24 toegevoegd

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 24 afgerond en toegevoegd op de website God is de rechtmatige Schepper en Eigenaar van de aarde; dat moet ook ons gedrag ten opzichte van de schepping en de medeschepselen bepalen. Hier gaat het echter vooral over de relatie tot God. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.